CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Jul 13, 2009

bermigrasi..-_-

Assalammualaikum

erm sebenarnya ingin memberitahu, ini adalah entry teahir aku disini. Sebenarnya terdapat beberaa masalah di 'posting' yang menyebabkan aku x bersemanagt nak mengepos entry2 bau.

Bila semangat berkobar2 datang, sign in.. hahaha.. ade prob. Tension. JAdinya untuk mengelakkan aku tidak memuatkan sebarang entry disni, aku telah mengambil keputusan untuk mengcreate blog yang lain. Dan ini bermakna segala blog aku manage dini juga akan berpndah ke laman yang baru.

Oleh yang demikian, boleh lah melawat disini ( salam ziarah)

Jul 7, 2009

perjalanan bermula..*_*

Assalammualaikum


Erm harini mulalah perjalanan aku untuk balik ker ipoh.. huhuhu.. masih di dalam mood cuti. Tapi xpelah.. sekali sekala. Hehehe. Bertemu dengan sahabat.. agak seronok kot. hehehe.. Perjalanan bermula selewat jam 2 petang..dan alhamdulillah, sampai di KL dalam jam 6 la jugak.. agak penat aku rasa.

Memikirkan tugasan yang menanti di ipoh, duh.. gerun plak rasanya. Lama dah aku tinggalkan keje2 camnih. Hehehe... Semoga aku boleh buat dengan baik kali ni. *_~.

Doakan aku yer!!!

.:. sunyi la plak..*_~ .:.

Assalammualaikum..

4/7/09

Harini last jadi baby sitter.. hahaha.. my sis dah balik rumah die. So sunyi kembali. Dah tak de lagi anak buah yang aku nak sakat2 sampai ngis2.. (jahat nye mak sedara..*_^). Tadi pun sempat lagi aku sakat si aina (her daughter) sebelum die bertolak. Aku pegang tangan die x bagi ikut umi die. Ape lagi, menjerit budak tuh.. Huhuhu.aku ni kadang2 x betul.. suke dengar budak kecik nagis. (perhatian.. juz budak kecik bawah 4 tahun k!! kalu besar2 yang nagis, aku cubit2 jer.. jahat tol.. *_*)

Adik aku tuh dah habis pantangnye. Jadi kenelah pulang ke pangkuan suaminya. Aku ni pun baru gak habis pantang.. pantang dapat CD korea, trus laju jerk aku nak tengok.. hahahha. (sapela yang malang dapat aku nih?? Heheh).

Start harini rumah aku ni bakal sungi kembali. Terdengar keluhan mak aku

‘’ sunyi je kak cik dah balik’’

Hahaha.. memang.. itulah yang aku ngah rasakan sekarang nih. Sunyi.. sesunyinya. Yang aku dengar sekarang nih bunyi anak ayam kat luar. Huhuhu.. Kalau x, aku dengar jugak si aina tu menjerit, menagis, ‘membebel’ yang aku sendiri x faham…Sure, yakin dan pasti.. sepenuh masa aku kat sini lepas nih akan aku isikan dengan mem’play cite korea & membaca novel.

Seminggu je lagi disini, aku cam berat hati plak nak balik ipoh. Keseoangan la mak aku. Walaupun malam2 ade anak2 k.long yang teman, tapi mak takde kawan2 nak borak. Erm trus aku teringatkan arwah abah.. Dulu walaupun kami xder, mak still ade kawan. Abah jadi peneman.

Hehehe.. stop kat sini dlu. Tik banyak plak citer sedih aku kuar.. hahahha.. Petang ni insyaallah, nak gi lawat pusara arwah.. I really miss him.. -_-.

Jun 22, 2009

merepek lagi. ^_~

Assalammualaikum

1.
aku rindu sangat2 ngan mak kat kampung. (erm nak call dah malam sangat T_T )

2.
mengidam sangt nak makan masakan mak. Masak lemak cili padi yang paling best.. (uhuhu.. masakan kat sini agak manis2.. *_~ )

3.
Hari yang sangat bosan. Oleh kerana itu, ader membe2 yang terkena ngan aku.. sorry eh kepada sesiapa yang terlibat *_^

4.
Aku mempunyai perasaan yang sangat malas nak kemas barang2. Saper nak tolong aku kemas2 barang2 yang maha banyak nih??
(dui.. camner nak balik kg awal nih?)

5.
tengah berfikir aper yang aku nak buat cuti berbaki sebulan.. alahai.. xkan nak makan tido jer kot.*_^

Jun 20, 2009

mee udang

Assalammualaikum..

Time pergi keluar makan di Restoran Bagan Nahkoda Omar, 1st time aku makan mee udang. Sebelum2 ni juz dengar cerita2 orang. Tapi kali ni aku yang makan sendiri. Boleh tahan la.

~ sekadar hiasan ..*_^ ~

Sebelum turun dari bas, pakcik driver tu kate mee dang kat tempat yang kami nak pegi ni sedap. Aku pun agak xcited la jugak nak makan mee udang. Sebab sebelum ni pun orang kater sedap, tapi biler aku jumpe, mesti chinese yang jual. Takkan nak beli kot.. *_*.

Duduk2 jer aku trus order mee udang. Boleh dikatakan meja yang memuatkan hampir 10 orang yang aku duduk menikmati mee udang. (sedap la kot. time tu order aku x sampai lagik..^_~ ). Tapi bile order sampai, aku dengan 'sopan'nye pun makan. Uhuuu.. lebih kurang cam raser mee rebus jegak. Cuma banyak udang.

Mana tak nya.. selalu 'udang di sebalik mee' tapi kali ni, mee yang aku makan di sebalik udang. (mesti tak cayakan??). Restoran tu letakkan mee udang tu dalam pinggan. Memang kalau makam mee, aku akan habiskan mee dahulu b4 settlekan 'hidupan' yang ader di dalamnya.

Aku pun makan la mee yang aku nampak.. bile dah habis aku pun ready nak kopek udang. Bila aku ketepikan udang2 yang maha banyak tu, aku terkejut badak.. waaaa.. mee aku boleh dikatakan ader lagi 1/2 plate. Mee aku disebalik udang. Mana tak nya, udang yang dimasukkan bersama-sama dengan mee more then 6.. dah tu saiznya jugak agak besar. 1st time tuh aku makan..*_*

Bile nak bayar aku agak kene la cas rm6.00 ++. Lagi skali aku terkejut.. juz for rm4.50. erm sangat murah.. *_*.

tu jer nak citer.. nak citer pasal resepinya, aku ni tangan bangku. Bab masak-memasak nih, my mum yang pakar..*_~.

award 2

2nd award
from : amirah ariff

award nih diberikan oleh adik mira. (mira, i put here k!).

Penerima award ini diamanahkan to give this award to 3 person that you impress. (tapi klu nak award lebih pun boleh kan?? heheheh..^_*)

1. Marhamah
2. Akhi Daniel
3. Roslizan
4. Ezzaty Saadah
5. Aini Aziz
6. Maya

p/s: truskan menulis.. semoga segala penyampaian akan memberikan mafaat kepada pembaca. Tahniah.. Proud of u. *_~

award 1

Assalammualaikum

1st award
from : Marhamah

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini(Ummu Ilham *_^ )

1. Nama diberikan kepada beliau Marhamah... dulu fist time dengar tercengang & susah jugak nak sebut. Nice name.
2. Sahabat di kalangan sahabat2 aku yang paling awal mendirikan rumah tangga dan kini telah bergelar seorang ibu.
3. Merupakan seorang ''HAFIZAH"
4. Bakal menyambung semula pengajian di USIM (Financial Math)
5. Seorang yang berjiwa besar

Setiap blogger perlu menyatakan 10 fakta @ hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

erm aper ek???

1. Seorang pelajar tahun akhir PUO.
2. Anak kepada Rohani bte Sudin + Md Din b. Mahadi
3. Kuat nangis..
4. Agak banyak mulut. Bila dapat bercakap x reti nak berhenti.
5. Memiliki suara yang nyaring dan kuat.. (jadi jangan benarkan aku menjerit -_-)
6. Memiliki 'kuasa' untuk memberikan cubitan yang agak perit. (tangan ketam)
7. Juz ader lesen motor ajer.
8. minat sangat baca novel. novel aku jer dah boleh muat satu rak buku.. buku untuk study tidak dapat menandingi novel2 .. dan boleh membazirkan duit semata2 untuk novel dan boleh menghapiskan masa 4 jam untuk menamatkan bacaan novel tersebut...
9. Telah mengahabiskan sedikit masa untuk bermuhasabah + beramal
10. Masih tak khatam lagi terjemahan Al-Quran

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya describe tentang mereka.

1. Amirah Ariff ~ Junior aku di PUO
2. Atik ~ Junior aku di PUO
3. Roslizan ~ sahabat time kat SMATKEM dan kini di menuntut di Uni. Al-Azhar, Egypt.
4. Huda zain ~ sahabat dari SMATKEM + SMASKP dan kini menuntut di UKM
5. Maya ~ Student UM. Bersama-sama menjadi Fasi Mentor Siswa '09 di SMASKP
6. Aini Aziz ~ sahabat time kat SMATKEM dulu dan kini amik medic di UM
7. Ezzaty Saadah ~ sahabat blogger..
8. Akhi Daniel ~ Dulu student MANS. Penulisan beliau amat bernilai
9. Marhamah ~ bagi nalik award ni kat die.. Bleh ke?? huhuhu
10. Pelawat yang ke 1000.

p/s : amik dan buat k!!! TQ.. *_^

''Tamatlah Riwayat Kesan Degil''

Assalammualaikum..

Akhirnya...tamatlah riwayat kesan degil... maksudnya yang tersirat, aku pun x tahu. (En.Hanapiah + En.Supa'at akan sebut tu klu kami kalah.. hehehe)

Harini mula untuk menulis balik setelah 5 hari menghabiskan masa di PSIS. Oleh kerana kat PSIS tu takder 3G, jadi tak dapatlah aku menggunakan broadband. Jadinyer terpaksalah aku menyepikan diri dari melayan internet. hehehhe.

Lebih kurang jam 12.30 tgh/hari tadi kami sampai ke Ipoh. Masing2 pulang dengan ke'champion'an masing2. (walaupun kalah..haha). Semua player yang dihantar kalah disaat2 awal, kecuali single lelaki jer semalam, kalah bergaya.. untk ke semi final. Ariff namenye. (takpelah ariff, rezeki kamu di tempat lain.. cuber lagi k.. xmo give up k!!. Bersemangat jerk aku write kat sini, si ariff sure x kan baca..huhuhu). Semalam Ariff fight ngan Poli Merlimau. Memang hanya die yang yang tinggal untuk melayakkan ke semi final (kami dah kalah awal2 dah). Tapi mampu 'dikalahkan' oleh PMM dengan menggunakan serangan psikologi yang tidak pernah digunakan oleh pasukan kami.

PSIS atau boleh jugak dikenali Politeknik Sabak Bernam. Kawasan agak jauh dari pekan. Terletak bersebelahan dengan SBP Integrasi Sabak Bernam, berhampiran dengan Institut Latihan Perakaunan Negara dan Institut Latihan Dan Dakwah Selangor. Dikelilingi oleh 'pohon' kelapa dan pisang. -_- . Ini bermakna sabak bernam ni terkenal dengan IKS, (Industri Kecil & Sederhana) yang berkaitan dengan pisang dan kelapa seperti Nata De Coco, Kerepek dll.

Agak cantik jugak kawasan PSIS ni, sebab ader tasik (tapi cam banyak lumut jer..@_@) dan kemudahan asrama yang agak best (tapi dikhabarkan tempat agak ''keras''. seram aku!!! ), jugk ader swimming pool. Bilik asrama yang agak luas jugak ruangnya, tapi ramai la palak. 5 orang 1 bilik. (student cam aku sure x pat study nyer, borak lagi banyak dari study..T_T). Tapi tempat parking agak terhad. Aku kira x ramai student yang tinggal di luar. Mungkin majority tinggal di hostel.

Kafeteria plak aku x baper pasti keadaanya sebab kami akan 'menikmati' makanan di luar dengan diberi elaun. (bukan kaye tapi tempahan makanan dah terlalu ramai dari Poli lain, pengurus cafe x larat nak mask). Tempat2nya ialah:

1. Pantai (agak sesak dengan pelanggan dan agak lame mase diambil untuk mendapatkan makanan. Oarang kenyang boleh lapar balik..-_-)

2. Restoran D' Muara (Pergi time hari ketiga. Agak jauh kerana perlu melepasi pekan Sg. Besar. Saje2 coach bawa jalan2)

3. Kedai2 makan tepi jalan (sebat ajer maner yang dekat.. *_^)

4. Restoran di Bagan Nakhkoda Omar. Kat tepi laut tapi berselut, jadi x boleh mandi. Mee udang nye murah dan kedai yang paling kerap kami pergi.

So harini pagi2 lagi kami dah bertolak pulang. Dalam jam 8.30 ++. Sempat jugak bergambar di 'Tasik Hijau'. Semoga 'mereka' yang tinggal dapat meneruskan kejayaan yang di perolehi.. Gud Luck keyh!!

Selamat Tinggal PSIS... ^_*.

Jun 13, 2009

illuminati

Assalammualaikum

Apakah itu illuminati??
i'm curious to know..

slot merepek-repek..~_^

Assalammualaikum

Erm actually xder cerita baru pun yang aku nak kongsi, cumanya saje2 melepaskan 'gian' untuk menulis dan 'mula belajar untuk menulis' kembali. ^_*. Hari ini baru aku merasa sedikit free berbanding hari2 sebelum ni.

Almaklumlah hari2 sebelum ni boleh dikatakan saban waktu aku kepenatan yang teamat. Jadual latihan yang agak pack kadang2 menyebabkan aku tak larat nak buat kerja2 lain. Kalau boleh nak tidur sepanjang hari.. -_-. (ape la anak dara tidur jer kejer??? ). Ditambah lagi dengan coverange internet yang agak lembab 2 3 menjak ni membuatkan aku malas nak layan tenet. (penat lagi nak tunggu loading.. bek tidoq kan.. ^_*).

Minggu depan aku dengan team aku yang terlibat dengan MSP dah mula bertolak ke poli sabak bernam(PSIS ~ Politeknik Sultan Idris Shah ) . Takut rasanya. Yela sebelum2 nia aku selalu didengarkan dengan player dari poli lain more excellent. dui, kecut perut. Aku ni bukan nye la pandai sangat dalam idang ni. Nak pukul 'bola' pun kekok. Tersasar dari target. (x layak sebenarnya aku ni..T_T).

Semalam last day kami training sebelum bertolak selasa depan. Berbual2 dengan my buddy, she said ''inn tak harapkan pun menang. Saje2 jer main isi masa lapang. yela bukan ader buat aper2 pun.''. Uhuh, aku agak ternganga la jugak bila dengar tuh. Biar betul minah nih???

Mungkin sebab sebelum2 nih aku agak aktif juga dalam sukan waktu zaman sekolah dlu, dan kami selalu ditekankan ''fight for win'' jadinya aku dah terbiasa. Walaupun aku ali ni main macam hampeh, (1st time terlibat ngan sukan nih) tapi kalau boleh aku still nak menang. Tapi bile dengar inn cakap camtu, aku cuba untuk kurangkan keinginan aku untuk 'menang'. (kalau inn yang lagi terror cakap camtu, aku yang tak reti main nih??? huhuh)

Semalam jugak coach aku der cakap ''kalau kite kalah sebab letih takpe, jangan kite kalah tapi bertenaga''. Aku agak terkesan kot. Beliau pun pernah cakap, ''saya tak kisah kalau team kita kalah, tapi biarlah kalah secara bemaruah''. Walaupun die cakap camtu, aku still sematkan dalam hati, 'Aku Tetap Nak Menang.. (kalau boleh la.. hihihi ^_~).

Papepun doakan kami ek. ^_^